Orhideje Ocean Orchids  
English  Slovensko
Orhideje Ocean Orchids
Povej naprej
Piši nam
Natisni
ODPIRALNI ČAS
PO-SO: 9.00-18.00 | NE: 10.00-16.00
ODPRTO: velikonočni ponedeljek, 27.4,
1.5. in 2.5., 31.10.: 10.00-16.00
Orhideja
Diagnostični center - Ocean Orchids
Namenjen je lažjemu definiranju in reševanju problemov, ki jih imate z vašimi orhidejami. Diagnostični center je osredotočen na falenopsise. Kot profesionalni gojitelji teh rastlin podrobno poznamo njihov rastni ciklus, njihove potrebe v posamezni fazi ter posledice nepravilne vzgoje.

Na naslednjih straneh ponujamo številne fotografije iz katerih boste lahko prepoznali probleme, ki pestijo vaše orhideje. Za lažje razumevanje smo pripisali tudi opis posamezne težave in preventivne/kurativne ukrepe zoper njih.

Vedno znova ugotovimo kaj novega, zato bo diagnostični center v stalnem nastajanju.

Orhideje so odporne rastline, ki jih zlepa ne napade bolezen ali škodljivec. Za razliko od mnogih drugih rastlin jih ne marajo bele mušice, pršice pa jih napadejo le redko – samo nekatere rodove. Kljub temu je arzenal insektov in bolezni še vedno velik, na njihovo agresivnost pa vpliva tudi splošna kondicija rastline.  

Če je rastlina oslabela zaradi npr. premočnega gnojenja ali svetlobe, je verjetnost napada bolezni in škodljivcev neprimerno večja. Torej, če svojo rastlino primerno zalivamo in gnojimo ter jo imamo v vsaj približno primerni klimi, so napadi raznih bolezni bolj izjema kot pravilo. Škodljivci so manj izbirčni in v iskanju hrane napadejo tako zdravo kot oslabelo rastlino, pri čemer so posledice na oslabelih rastlinah hitro vidne in pogosto usodne.

Poleg na strani opisanih bolezni in škodljivcev si lahko preberete več o uspešnem gojenju falenopsisov naši brošuri – Falenopsis – Nasveti za uspešno gojenje in v knjigi - Gojenje Tropskih Orhidej - .
knjiga
Gojenje tropskih orhidej
Najobširnejša knjiga o tropskih orhidejah v slovenščini. Na 150 straneh razkriva zanimive informacije o gojenju in vzgoji ter mnogo nazornih opisov
orhidej. >>>
Knjiga - Gojenje tropskih orhidej
Naročilo

brošura
Falenopsis - Nasveti za uspešno gojenje
Ponuja podrobno razlago najpomembnejših vidikov gojenja falenopsisov pri vas doma. Kako jih gojiti, zalivati, presajati, rezati, kdaj in pri kateri temperaturi rastejo in cvetejo. >>>
Brošura - Nasveti o gojenju orhidej
Naročilo
yayın akışı < bozcaada kredi kartıyla fatura ödeme/a> otomatik kepenk ukash bozdurma