TRAJNOSTNI RAZVOJ

Pri Ocean Orchids skrbimo za okolje in želimo prihodnjim generacijam zapustiti lepo dediščino. Naš način vzgoje Ocean Orchids orhidej ima najmanjši ogljični odtis v Evropi.

less-energy20% manj energije

Naša lokacija ponuja strateško prednost uporabe geotermalne energije, ki je eden izmed najpomembnejših obnovljivih virov energije. V vasi Dobrovnik, na kraju, ki ga je pred nekaj miljoni let pokrivalo Panonsko morje, smo zgradili tropski rastlinjak. Kar na prvi pogled izgleda kot preprosta ideja, je rezultat večletnih raziskav in razvoja, vse skupaj pa je podprto z mladostno energijo in navdušenostjo nad nenavadnim svetom orhidej. Z odličnimi rezlutati smo dokazali, da je tak način kmetovanja v tem delu Slovenije in Evrope zelo učinkovit – dejansko porabljamo 20% manj energije kot drugi rastlinjaki z orhidejami.

 

 

 

85-of-geothermal-energy85% geotermalne energije

V bližini našega Ocean Orchids rastlinjaka smo zvrtali geotermalno vrtino, ki zagotavlja vodo za ogrevanje rastlinjaka in omogoča uspešno rast tropskih rastlin. Celoten koncept proizvodnje orhidej temelji na načelu trajnosti. Naša strateška pozicija zaradi pridobivanja geotermalne energije ponuja ugodnejše pogoje za proizvodnjo orhidej, kot jo imajo drugi proizvajalci. Strateška pozicija prav tako zagotavlja proizvodnjo za lokalne trge, saj nam omogoča krajše transportne poti do končnega potrošnika. Sledimo poslovnemu načrtu, ki črpa 85% geotermalne energije za potrebe ogrevanja rastlinjaka.

 

 

 

co2-outputCO2 izpust

Z gotovostjo lahko trdimo, da imamo pri Ocean Orchids s proizvodnjo in prodajo najmanjši vpliv na okolje v Evropi. Kot smo že omenili, nam naša strateška pozicija daje prednost pred večino proizvajalcev orhidej iz Nizozemske. V primerjavi z drugimi proizvajalci imamo le 6% izpust CO2 v okolje. Kot edini proizvajalci orhidej v tem delu evrope bomo v prihodnosti še izboljšali ogljikov odtis in s širjenjem proizvodnje tropskih orhidej še posodobili tehnologije.