ČASOVNICA

Pokukajte v zgodovino Ocean Orchids - zgodovino, na katero smo zelo ponosni. Spoznajte se z začetki ustanoviteljev Tomaža in Romana, v osrčju Dobrovnika v Sloveniji.

Ustanovitev podjetja Ocean Orchids d.o.o.

5. AVGUST 2003

Glavna ustanovitelja podjetja sta bila Roman Ferenčak in Tomaž Jevšnik. Njuna ideja je iz poznavanja orhidej in potencialnih prednosti prekmurske ravnice zrasla v obetajoč ekonomski model.

Del njune vizije je bila tudi zamisel o Tropskem vrtu, ki bo služil kot razstavni prostor novih sort in trendov ter maloprodaja orhidej lastne proizvodnje.

Izgradnja geotermalne vrtine

LETO 2004

Na izbrani lokaciji v kmetijsko-poslovni coni Dobrovnika se je začela iz-gradnja geotermalne vrtine.

Gradnja 1,4 ha rastlinjaka I. faza

LETO 2005

Po uspešnem zaključku projekta vrtanja geotermalne vrtine se je pričela izgradnja 1,4 ha velikega rastlinjaka za gojenje tropskih orhidej rodu Phalaenopsis.

Sajenje prvih sadik orhidej

KONEC LETA 2005

Že od samega začetka proizvodnje smo bili deležni velikega zanimanja ljudi za ogled rastlinjaka, kar smo sprejeli z velikim navdušenjem. Število obiskovalcev, ki so želeli videti proizvodnjo orhidej od blizu, je postajalo vedno večje.

Prva prodaja orhidej

NOVEMBER 2006

Začetek prodaje prvih orhidej Phalaenopsis vzgojenih v rastlinjaku pod-jetja Ocean Orchids.

Gradnja Tropskega vrta I. faza

LETO 2007

Zaradi velikega zanimanja obiskovalcev po ogledu proizvodnje se je vodstvo podjetja odločilo za gradnjo 700 m² velikega Tropskega vrta. Vrt je postal turistična zanimivost in hkrati prodajalna na drobno pod-jetja Ocean Orchids.

Gradnja 1,6 ha rastlinjaka II. faza

NOVEMBER 2006

Z gradnjo novega rastlinjaka smo povečali proizvodne kapacitete na skupno 30.000 m2 površine, kar je pomenilo proizvodnjo 1.600.000 cvetočih orhidej letno.