Smo strokovnjaki za orhideje

Smo strokovnjaki za orhideje

Najdi svojo sanjsko orhidejo

Najdi svojo sanjsko orhidejo

Lepota je v podrobnostih

Ne spreglejte naših novosti

Njihovi sadeži iz Tropskega vrta so kot nalašč za moj sladoled. Ljudje obožujejo posebnosti, če so pridelane pri nas.

Bine Volčič, chef, @Finance

Nedavne objave

OCEAN ORCHIDS CYCLING TEAM OSVOJIL 1. MESTO V ŽENSKI KONKURENCI

EVROPSKO PRVENSTVO V 12- & 24-URNEM KOLESARJENJU SLO24ULTRA

15. in 16. julija 2017 se je na vzhodu Slovenije, natančneje v Dobrovniku in Turnišču, že drugič odvijal edini slovenski kolesarski ultra maratonski dogodek tega formata. Maraton je potekal pod okriljem Svetovne ultra-kolesarske zveze (UMCA) in je letos štel za Evropsko prvenstvo te zveze.

12 in 24 ur je 55 kolesark in kolesarjev iz Slovenije in Evrope kolesarilo na ravninskem, 11 km dolgem krogu Dobrovnik-Turnišče-Renkovci-Dobrovnik. Start je bil v soboto, 15. julija 2017 ob 12. uri, konec pa v nedeljo 16. julija 2017 ob 12. uri.

V ženski 12-urni preizkušnji je pri posameznicah zmagala domačinka Darja Horvat (Ocean Orchids Cycling Team), drugo mesto je pripadlo Romani Čuček (KD Špica Ptuj) in tretje Mojci Mlakar.

12-urna preizkušnja za moške se je končala v ciljnem šprintu dveh tekmovalcev. Erik Rosenstein, Društvo Biciklus (487km, povprečna hitrost 40km/h), je bil za dolžino kolesa hitrejši od Žige Serneca (Rog bikes Team). Tretje mesto je dosegel Miha Marn (Špica šport team).

Ekipno so tako slavili Špica šport team – Vida Gregor, Kapš Miha, Dežman Borut, Blatnik Tadej (974 km, povprečna hitrost 40,16km/h), sledili so jim Ocean Orchids Cycling Team 2 – Šömen Matej, Koter Boštjan, Kardinar Robert, Baloh Marko in Ocean Orchids Cycling Team 1 – Horvat Rok, Gjerkeš Simon, Drvarič Patrik, Antolin Matej, KD LPP – Verbič Roman, Likar Srečko, Kovačič Miran, Černigoj Milan in Team Biciklin brigada – Štesl Marko, Pinter Damir, Pinter Boštjan, Frumen Thomas.

Še večji uspeh so dosegli posamezniki, ki so vztrajali vseh 24 ur. Lanskoletni zmagovalec Alojz
Poglavc (JB team) je ubranil zmago (907 km, povprečna hitrost 38km/h), drugo mesto je dosegel
Francoz Ji Perez (Team Flixecourt 80) in tretje mesto Španec Javier Irreberri Villabona.

Ženske 24-urne preizkušnje se je letos udeležila le ena ženska Anna Mei (GS Cicli Fiorin ASD), ki je s 631 km tako postala evropska prvakinja.

Za dodatne informacije ali slikovni material pišite na slo24ultra@gmail.com.

2 mio

pridelanih orhidej na leto

Danes se naša proizvodnja razprostira na 40.000 m2, kar nam omogoča pridelavo več kot 2,0 milijona cvetočih orhidej Phalaenopsis v lončkih na leto.

20%

manj energije

Za svojo proizvodnjo tako že v osnovi, zaradi boljših klimatskih razmer, porabimo 20 % manj energije kot primerljiva proizvodnja na Nizozemskem.

85%

geotermalne energije

85 % potrebne toplotne energije zagotovimo z geotermalno energijo.

CO2

izpustov

V primerjavi z drugimi proizvajalci orhidej pri proizvodnji ene rastline proizvedemo le 6 % količine njihovih izpustov CO2.